knihovna
Základní a Mateřská škola HODICE
Vítejte!!! Právě se nacházíte na stránkách ZŠ a MŠ Hodice
Dnes je sobota 20.4.2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

ČERVEN ve školní družině

Přišel červen a všichni už jsme se těšili na nadcházející léto. Čekání jsme si zpříjemnili malováním a tvořením různých zmrzlin a melounů. Také jsme se věnovali vodnímu světu a jeho obyvatelům.  Většinu času jsme již trávili venku, hráli hry na školním hřišti, malovali křídami na chodník, skákali přes švihadlo, hráli si v písku a také navštěvovali místní dětské hřiště. 

Vyhodnocení celoroční soutěže

V závěru školního roku byla vyhodnocena celoroční soutěž se Zdeňkem Milerem a Krtečkem. Na úplně všechny otázky, kterých bylo třicet, odpovědělo sedm žáků z patnácti. Závěrečného kvízu se zúčastnili všichni žáci a tři z nich zvládli zodpovědět všechny otázky bez chyby. Gratuluji a děkuji všem za tak velikou účast. Ilona Dvořáková, vychovatelka ŠD

 

návštěva knihovny v červnu

Ve středu 15. 6. 2022 jsme navštívili paní Ivanu Kalinovou v knihovně. Jako vždy měla pro děti připravený zajímavý program. Nejprve přišly na řadu knihy. Každý si nějakou vybral a začetl se do ní. Někteří si ji následně vypůjčili domů. Potom se tvořila přáníčka na léto pro všechny obyvatele Hodic. Tato přání nyní visí na stromě Radostníku :-) Na závěr se děti rozdělily do dvou družstev a zasoutěžily si ve hře Tipni si! 

květen ve školní družině

Začátek května patřil svátku našich maminek. Děti si pro ně vybarvily srdíčkové stromy a některé i vyrobily papírové kytičky.  Rozfoukáváním tuše jsme tvořili stromy, na které se květy tiskaly prsty. Louku plnou květin doplnily motýli. Většinu času již trávíme venku, hrajeme hry na školním hřišti, malujeme křídami na chodník, skáčeme přes švihadlo, hrajeme si v písku a také navštěvujeme místní dětské hřiště.  V závěru  měsíce jsme ještě stihli malovat sádrové odlitky, to děti bavilo a také se jim to vydařilo. 

Školní družina na návštěvě v knihovně

Ve středu 11. května 2022 jsme navštívili místní knihovnu v Hodicích. Paní knihovnice Ivana Kalinová si připravila program, který zaujal všechny děti. Nejprve si každý četl knihu, kterou si mohl půjčit i domů. Potom děti tvořily květiny pomocí barev na sklo. Mezi tvořením si děti ještě zahrály různé hry. Květiny, které se dětem velice povedly, nyní zdobí okna knihovny.

duben ve školní družině

Duben ve školní družině začal přípravami na Velikonoce. Kraslice jsme barvili, ale také vyráběli motáním vlny potřené lepidlem. Starší žáci si vyrobili velikonoční slepičky. Na Den Země 22. 4. jsme tvořili amulety a povídali si, jak můžeme chránit přírodu kolem nás.

 

březen ve školní družině

Konečně přišel březen, první jarní měsíc, a my jsme si vyzdobili nástěnky jarními květinami. Také přiletěli čápi, a nejen k nám do školy. Březen je měsícem knihy – vyprávěli jsme si o svých oblíbených knihách, vyrobili si malé knížečky a záložky do knihy. Povídali jsme si také o včelách. Při pěkném počasí jsme vyběhli na školní hřiště a pískoviště a soutěžili o nejhezčí stavbu z písku.

svatý Valentýn

V únoru jsme si připomněli, kdo byl sv. Valentýn. I když tento svátek s dětmi nijak neslavíme, nazdobili jsme srdíčka, která děti rozdaly maminkám, babičkám, kamarádům, kamarádkám. Technika obtisknutí mramorového vzoru všechny velice bavila. 

KARNEVAL ve škole

V týdnu před jarními prázdninami si děti v pracovních činnostech, ve výtvarné výchově a ve školní družině vyráběly nebo malovaly různé masky a těšily se na pátek, protože se konečně dočkaly společné akce - KARNEVALU. Také si v hodinách povídaly o masopustu, dozvěděly se o tradicích a zvycích a pokusily se "svoji masku" barvitě popsat. A konečně v pátek odpoledne se ve třídě objevili kovbojové, princezny, policista, pokemon a další krásné masky. Děti si zatancovaly a změřily své síly v různých soutěžích. Honzík z 1. třídy krásně zahrál na kytaru skladbičky, které si nacvičil a děvčata z hudebního kroužku zahrály na flétničky. Paní vychovatelce I. Dvořákové, p. asistence M. Míčové, p. E. Novotné a paní učitelkám patří velké poděkování za přípravu a společně strávené chvíle s dětmi nejen při učení. 

zimní radovánky v Novém roce

Na začátku ledna přálo dětem počasí. Napadlo trochu sněhu a teploty se pohybovaly pod nulou, tak stavby i sněhuláci, které si děti s  paní vychovatelkou postaviliy, vydržely několik dní. 

VÁNOČNÍ TVOŘENÍ

Před Vánocemi si děti s paní vychovatelkou ve školní družině vyrobily krásná přáníčka a různé předměty s vánoční tematikou.

HALLOWEEN

Ve školní družině jsme si k Halloweenu vyzkoušeli několik pokusů, které děti moc bavily.

ŠIPKOVANÁ

V pondělí 27. září 2021 byl krásný podzimní den, proto jsme se rozhodli splnit úkol z RECYKLOHRANÍ. Zadáním byla hra RECYKLOVANÁ ŠIPKOVANÁ. Otázky do křížovky jsme barevně vyzdobili, čísla ke stanovištím napsali na kamínky a směr soutěžní trasy si vyznačili šipkami z šišek. Žáci znali odpovědi na všechny otázky. V cíli jsme si ještě popovídali o celé soutěži a odměnou nám byly znalosti i sladkosti.

PODZIM

Dnešní větrné počasí v úterý 5. října 2021 bylo ideální k pouštění draků. Vítr jim foukal do zad a draci létali hodně vysoko. Některé čekal i rychlý pád. Děti to ale neodradilo a posílaly je zpět do letu. Všichni jsme si to užili a brzy budeme pořádat další dračí závody. A také jsme draky vyráběli a školní družinu si pěkně vyzdobili.

Základní škola a Mateřská škola Hodice, příspěvková organizace

Hodice 86
589 01 Třešť

IČ: 71 01 05 21
právní forma:
   příspěvková organizace

Základní škola
   567 224 739
   skola@hodice.cz

Školní družina
   567 224 739

Mateřská škola
   567 224 729
   skolka.hodice@seznam.cz

Školní jídelna
   567 224 729

Doporučujeme
FOTOGALERIE
vstupte
edited by n.e.s.p.i.